Suomalaisista tullut päiväretkeilijöitä
Vietimme viime viikonlopun Luoston Scandicin tarjoamassa upeassa kelomajassa. (huom. tämä OLI mainos)

Maastopyöräillessämme pitkin Luoston hyvin merkittyjä reittejä, törmäsimme alati kolmatta ikää fyysisesti tai henkisesti edustaviin tai lähestyviin reppuselkäisiin ruskaretkeilijöihin.

Oli kirkasta tuulipukua, pieniä reppuja ja tietysti suurimmalla osalla sauvat mukana. Kännykät oli myös muistettu ottaa mukaan luontoon, sillä sehän lisää turvallisuutta "erämään" keskellä.

Polut olivat juuri sopivan haastavia pyöräillä, mutta aivan liian helppoja, jotta kävely niillä olisi riittävän mielenkiintoista. Kun pääsimme pyörillämme hieman pidemmälle, sinne minne ei päivän aikana kävellen ehdi, laskeutui rauha maahan.

Suomalaiset ovat siis vihdoinkin ymmärtäneet, että retkeilemään lähtiessä:

  1. nukkuessa pitää olla valkoiset lakanat
  2. illalla pitää päästä ravintolaan syömään
  3. illalla pitää päästä ehdottomasti humpalle

Tilannehan on jokaisen matkailuyrittäjän unelma. Jos vain kansalaisille saisi vielä uskoteltua, että luontoon ei kannata mennä yksin. Mukaanhan on aina hyvä ottaa oma maksettu opas!

Olisihan se melko turvatonta lähteä itsenäisesti yliyön lähtevälle retkelle, yöpyä teltassa tai Metsähallituksen maanmainioissa autiotuvissa ja tehdä itse tulilla ruokansa.

Ehkä hyvä näin: pysyy matkailuelinkeino pystyssä ja todelliset erämaat säästyvät meille, jotka niistä oikeasti osaavat nauttia.

1 kommentti:

  1. HS 3.10.2007

    Kolmekymppinen pariskunta eksyi Nuuksion kansallispuistossa ESPOOSSA maanantai-iltana. Helikopteri pelasti kylmettyneet eksyneet ja vei heidät KAHDEN KILOMETRIN PÄÄHÄN pysäköintialueelle.

    VastaaPoista