Matkailu markkinointi - opiskele sitä!

Miten opiskelen matkailu markkinointia?

Matkailu markkinointi on matkailun markkinointia. Ei sen kummempaa. Opiskelkaa siis lisää markkinointia.

Internet-markkinointi on markkinointia Internetissä. Opiskelkaa siis markkinointia.

Tiedän, tiedän. Olette markkinoineet jo vuosia käytännössä, joten ei teidän tarvitse tietää matkailumarkkinoinnin teorioita. Voisitteko sittenkin olla väärässä? Voisiko matkailu markkinoinnin ja yleensä markkinoinnin teorioiden lukemisella oppia paremmaksi markkinoijaksi?

Omien taitojen kohentaminen kannattaa aina! Toki matkailu markkinoinnin opiskelu jossain oppilaitoksessa on myös hyvä idea, mutta aina ei tarvitse lähteä takaisin koulunpenkille, vaan asioita voi opiskella myös ihan itse. Jos itse olisin tilanteessa, jossa tuntisin itseni hieman epävarmaksi matkailu markkinoijaksi aloittaisin tilanteen kohentamisen lukemalla mitä muut ovat aiheesta kirjoittaneet. Tässä ohjeet millä pääsette alkuun:

1. Klassikon kimppuun. Lukekaa ensin Philip Kotlerin Marketing Management. Mikä tahansa painos käy.

2. Sitten voitte hieman verrytellä ja lukaista Edward M. Mahoney ja Gary R. Warnell kirjoittaman lyhyen kuvauksen matkailu markkinoinnista.

2 1/2. Jos ette kykene lukemaan englanniksi niin Ulla-Maija Rouhiainen ja Arja Puustinen ovat kirjoittaneet kirjan Matkailumarkkinoinnin teorioita ja työkaluja kirjan. En ole vielä itse lukenut kirjaa, joten en osaa sanoa, onko se pätevä. Kuulisin mielelläni siitä kommentteja.

Yleisesti ottaen on muuten kummallista, että moni matkailu markkinoinnin parissa työskentelevä ei osaa muita kieliä kuin Suomen. Jos olet yksi heistä, hipsipä nyt nopeasti jollekin kielikurssille. Vierailla kielellä lukeminen auttaa myös aina.

3. Lukulistalle siis seuraavaksi toinen klassikko Victor T C Middletonin Marketing in Travel and Tourism

4. Sitten voisitte tutkiskella lisää tätä blogia sekä kotisivujeni artikkeleita, sanastoa sekä sen linkkilistaa. Voit myös lukaista tässä välissä matkailu markkinointia Internetissä esittelevät kalvoni.

5. Lopuksi vielä tutustu näihin internet-markkinoinnin linkkeihin.

Eiköhän se siitä.

Tämä postaus sai alkunsa, kun eräs minulle aikaisemmin tuntematon lukijani kysyi minulta lukuvinkkejä matkailu markkinointia opetellakseen. Toivottavasti sait tästä artikkelista niitä. En kuulu niihin konsultteihin, jotka pitävät kynttilänsä vakan alla. Joten jos sinua vaivaa jokin matkailu markkinointiin liittyvä asia, johon haluat vastauksen, niin otathan rohkeasti yhteyttä.


Ps. Tiedän, että matkailumarkkinointi on yhdyssana, tiesitkö sinä?

-----------------------------------------------------------------------

Aiheeseen liittyvää:

Markkinointisuunnitelman laatiminen


Kuka on matkailumarkkinoinnin asiantuntija?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti