Tapahtuman kotisivut ilmaiseksi

Suomi on erilaisten tapahtumien maa. Suuri osa näistä tapahtumista tekee tai ainakin haluaisi tehdä itselleen myös www-sivut. Liian usein asia jää idean tasolle, kun luullaan, että tapahtuman kotisivujen teko on hankalaa tai kallista.Jatkan täten suosittua sarjaani "tee ilmaiseksi", jonka aikaisemmat osat ovat olleet mökin kotisivut ja yrityksen intranet ilmaiseksi.

Tässä lyhyet ohjeet siitä miten teet tapahtuman kotisivut ilmaiseksi muutamassa hetkessä.

Hakukoneet rakastavat blogimuotoista julkaisutapaa. Blogityökalut ovat lisäksi ilmaisia ja erittäin helppokäyttöisiä. Ne sopivat toiminnallisuuksiltaan erinomaisesti tapahtumien viestintään.

Jos et usko käy katsomassa www.creativelapland.com ja www.arctickick.com

Äskeiset esimerkit on toteutettu Blogger-palvelulla. Se on mielestäni helpoin, vaikkei monipuolisin blogialusta, joten käyttäkäämme esimerkissämme sitä.

Jos sinulla tulee sivujen teon aikana ongelmia, niin apua löytyy bloggerin ohjeista, joka on suureksi osaksi suomeksi.

1. Mene osoitteeseen www.blogger.com ja kirjaudu sisään.

2. Seuraa sivujen ohjeita ja täytä vaadittavat kohdat. Suosittelen ensin laittamaan blogin osoitteeksi omatapahtuma.blogspot.com ja vaihtamaan sen myöhemmin muotoon www.omatapahtuma.com.

Se on valitettavasti hieman monimutkaisempi prosessi. Ohjeet siihen löytyvät kuitenkin Bloggerin ohjeista. Kaikkein helpommalla pääset, jos ostat domainen eli verkko-osoitteesi bloggerin kautta kautta (10 USD/vuosi).

3. Valitse itsellesi sopiva ulkoasu. Älä huoli sitäkin voi myöhemmin säätää. Sitäpaitsi ulkonäköä paljon tärkeämpää on sivujen sisältö.

4. Täytä sivusi mielenkiintoisella sisällöllä tapahtumastasi.

5. Hyvä keino on kirjoittaa ensimmäiseksi jutuksi peruskuvaus tapahtumasta, johon voi sitten linkittää blogisi reunasta, kuten esimerkiksi ArcticKick on tehnyt.

6. Kirjoita sivuillesi aktiivisesti. Jos saat kotisivuillesi aktiivisia lukijoita, on melko varmaa, että he tulevat käymään myös tapahtumassasi.

7. Mitä sisältöä kotisivuille? Perustietojen lisäksi sivuille kannattaa luoda myös muuta sisältöä. Ainakin minusta olisi erittäin mielenkiintoista seurata esimerkiksi jonkun festarin järjestelyä ja lukea säännöllisesti mitä kulissien takana tapahtuu.

8. Tutustu muiden tapahtumien sivuihin meillä ja muualla ja mieti miten hyvät ideat voisi toteuttaa omilla sivuillasi. Muista, että sivuille on erittäin helppoa liittää myös videoita!

9. Markkinoi sivujasi! Ilman tehokasta Internet-markkinointia sivuilla ei käy kukaan. Voit aloittaa vaikkapa artikkelistani Blogger hakukoneoptimointi osa 1/3 tai Internet-markkinoinnin perusteet eli tee ainakin nämä 5 asiaa.

10. Muista ylläpitää tapahtumasi sivujen sisältöä vuoden ympäri. Näin ne pysyvät hakukoneystävällisinä jatkuvalla syötöllä.

*********************************************************************************

Suositussa "ilmaiseksi" sarjassa aiemmin ilmestyneet

Ilmaiset kotisivut

Mökin kotisivut ilmaiseksi

Yrityksen intranet ilmaiseksi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti