Ilmaiset kotisivut

Voiko kotisivut tehdä ilmaisesti itse?

Verkko on pullollaan erilaisia ilmaisia kotisivukoneita, joiden käyttö on erittäin helppoja.

Koska mm. mökin ilmaiset kotisivut artikkelissani esittelemäni Googlen Page Creator ei enää ota uusia käyttäjiä eikä sitä täten luultavasti enää kehitetä, olen kerännyt tähän artikkellin kasan muista vaihtoehtoja ilmaisten www-sivujen tekemiseen.

Google tarjoaa Page Creatorinsa korvaajaksi Google Sites -palvelua, joka ei kuitenkaan mielestäni ainakaan vielä sovellu kotisivujen tekokoneeksi, vaan lähinnä intranetiksi eli organisaation sisäiseksi viestintäpaikaksi.Palveluita testaillessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin mahdollisiin ongelmiin:

1) Sivuja ei saa asennettuja muihin kuin palveluntarjoajan palvelimille, josta saatetaan veloittaa. Lisäksi joissakin kotitekokoneissa saattaa olla mahdotonta käyttää itse valitsemaansa domainia.

2) Palveluiden käyttö onnistuu vain englanninkieliseltä. Myös jotkut sivujen toiminnallisuudet eivät toimi kuin englanniksi. Tilaa tämän blogi sähköpostiisi, niin ymmärrät mitä tarkoitain.

3) Palvelut voidaan jossain vaiheessa lopettaa ilman ennakkovaroitusta.

4) Varsinkin uusissa, vasta kehitteillä olevissa palveluissa, saattaa ilmetä vielä alkukankeutta sekä bugeja eli toimimattomuuksia.

5) Käyttöön on usein erittäin vaikea saada henkilökohtaista opastusta tai tukea.

6) Sivuilla täytyy olla palveluntarjoajan valitsemia bannereita tai muuta mainontaa.

7) Osa palveluista ei ole kovinkaan hakukoneystävällisiä, osa taas on.

Webnode www.webnode.com

Edicy www.edicy.com

Weebly www.weebly.com

SynthaSite www.synthasite.com

sampa www.sampa.com

real Editor www.realeditor.com

WebStarts www.webstarts.com

webs www.webs.com

Jos olet kokeiluhenkinen ja valmis uhraamaan omaa aikaasi kotisivujen tekoon, suosittelen näihin ohjelmiin tutustumista! Kannattaa ensin testata sivujen tekoa, jollain muulla kuin yrityksesi sivuilla, jonka jälkeen valita näistä paras ja siirtyä yrityksesi tai yhdistyksesi kotisivujen tekoon.

En ole vielä kokeillut itse näistä yhtään palvelua, joten otan mielelläni niistä käyttäjien kommentteja vastaan. Kommenttirivillä voi myös mielellään listata muita hyviä ilmaisia kotisivujen tekopalveluita.--------------------------------------------------------------------------------------

"Ilmaiset" sarjassa on lisäksi ilmestynyt:

Mökin kotisivut ilmaiseksi

Tapahtuman kotisivut ilmaiseksi

Yrityksen Intranet ilmaiseksi

13 kommenttia:

 1. Lisäehdotuksen ilmaisiin: yrityksen oma ilmainen "TV"-kanava. pk http://inno.vuodatus.net/blog/1778528

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä "anonyymi";) Juuri näin, monilla sosiaalisen median työkaluilla tehdyillä omilla sivuilla voi oikeastaan korvata vaikka koko yrityksen kotisivut

  VastaaPoista
 3. Miksei tämä Blogger mitä itsekin kävisi myös simppeleiden mökin/kodin/taloyhtiön/lomapaikan kotisivujen tekemiseen? Täysin ilmainen ja helppokäyttöinen. Saa tarvittaessa liittää oman domainin.

  VastaaPoista
 4. Näin juuri herra lentovertailu. Itse olen suositellut bloggeria etenkin tapahtumien kotisivuratkaisuksi.

  Wordpressillä (www.wordpress.org) pääsee kenties vieläkin parempaan lopputulokseen, vaikka hieman monimutkaisempi pystyttää onkin.

  VastaaPoista
 5. Kommentoin asiaa hieman toisesta kulmasta: ilmainenkin lienee suhteellista? Olipa väline mikä tahansa niin aina resursseja tarvitaan ja joskus tee-se-itse ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto kokonaiskustannuksiltaan ja lopputulokseltaan. Tietääkseni mm. yrittäjienkin pitäisi osata hinnoittella omaa työaikaansa resurssina?

  Käytännössä verkkosivujen synnyttämästä minimitason läsnäolosta verkossa ei kyllä mielestäni kannata myöskään isosti maksaa, joten hyvät on Ilkan vinkit.

  Osittain myös tässä "sivustobusineksessä" mukana olevana totean, että vastauksena muuttuvaan e-toimintaympäristöön tulemme tarjoamaan myös palvelua ilmaiseksi eli käynnistetään yrityksen e-taipaleen rakentaminen esim. www-sivustolla, jonka tekeminen ei maksa mitään. Jos taival jatkuu kannattavasti niin määritetään seuraavien toimenpiteiden hinta sitten niiden mukaan.

  Tällä "riskinjakamisen" mallilla on minusta muutoinkin perusteet, koska harvoin pelkän sivuston avulla yrityksen liiketoiminta merkittävästi kohentuu. ...jatkokehityksen myötä voi jo jotain tapahtuakin ,)

  VastaaPoista
 6. ...ja jos "pikkukivan" Flash-sivuston vaikkapa kampanjointiin tarvitsee niin lisätään listaan: www.wix.com

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista Jaakko. On tainnut moni muukin yrittää tuota strategiaa, mutta siitä on myöhemmin vaiettu, kun ei tunnu katteet kestävän. Tosiasia kuitenkin on, että business muuttuu ja monet muutkin vanhat business-mallit tulevat IT-alalla kuolemaan, joten uusiutumista kaivataan. Ihan mielenkiintoisen näkemyksen aiheeseen antaa myös Samuel Hovi omassa blogikirjoituksessaan http://www.ideacafe.fi/blogi/yrittaja-tee-itse-nettisivusi

  VastaaPoista
 8. ilmaiset kotisivut on tarjonnut kyllä kivat sivut itselleni ja parille kaverilleni.. Tilaakin on paljon, saa ladattua ihan mukavasti videoita ja muuta härpäkettä.

  VastaaPoista
 9. Olipas ovela veto ilmaisilta kotisivuilta. Eikö tuonkin linkinspämmäyksen olisi voinut tehdä edes vähän tyylikkäämmin?

  VastaaPoista
 10. Älä Ilkka urputa; ei näitä sun kommentteja lue muut kuin hakukoneet. Terkuin ilmaiset suomalaiset kotisivut

  VastaaPoista
 11. Ja tuosta linkistä sait taas ison kasan linkkimehua, onnea ja menestystä liiketoimintaasi ja kiitos, että luet blogiani!

  VastaaPoista
 12. Weeblystä joitakin faktoja täällä:
  http://www.sitebuilderreport.com/reviews/weebly/our-review

  Ja lisätietoa:
  - heillä on noin 12 miljoonaa asiakasta.
  - yhtiö on markkinajohtaja alallaan ja erittäin menestyvä.
  - voit ottaa varmuuskopiot kaikista sivuistasi - vaikka joka päivä.
  - Kun teet kotisivut, taittaa ohjelma automaattisesti sivusi niin, että ne näkyvät myös muilla (puhelin)alustoilla.
  - Olen tehnyt Weeblyn taiton opetussivuja (videoita) sekä myös muita tietsikkaopetussivuja tänne:
  http://haudankaivajat.weebly.com/opimme-taittamaan-i.html

  Henry Björklid

  VastaaPoista
 13. Hei, Minun nimeni on Amber Shaw ja olen täällä suositella teitä lailliselle lainanantajalle, joka antoi minulle 70 000 dollarin lainan, hänen nimensä on Jerry Jones Jerry Jonesin rahoitusinvestoinneista, ystävällisesti ottakaa hänet yhteyttä lainaan: jerryjonesfinancialinvestments@gmail.com

  VastaaPoista