Matkailun jakelukanavat kuntoon

GDS, ADS, CRS, Revenue management, Yield management, PMS, jakelukanava, myyntikanava, DMO, Switch...

Saavatko ed. termit sinut hämmenyksen valtaan? Älä välitä, niin ne saivat jopa minut aina silloin tällöin.

Onneksi postilaatikkooni kolahti Ville Valorinnan oivallinen opus Hotellivarausten arvoketju, joka on perusopus hotellivarausten ja matkailun jakelukanavien monimutkaisesta maailmasta.

Luin hotellivarausten arvoketjua kuin piru raamattua, löytääkseni siitä edes jonkinlaista kritisoitavaa. En löytänyt.

Suosittelenkin, että jokainen matkailualalla työskentelevä henkilö tutustuu tähän kirjaan. Kätevimmin sen saa käsiinsä tilaamalla sen suoraan tekijältä ville.valorinta@alphaville.fi hintaan 39 €/kpl + ALV 8 % + toimituskulut.

Hotellivarausten arvoketju kannattaa ehdottomasti lukea. Väitän nimittäin, että oikeastaan jokaisella suomalaisella matkailuyrityksellä olisi runsaasti kehitettävän varaa eri myyntikanavien ja jakelukanavien tuoton optimoinnissa.

-----------------------------------------------------------

Muita kiinnostavia artikkeleita:

Mielenkiintoisia kirjoja matkailumarkkinoinnista


Kotimaiset matkailualan blogit


Ulkomaiset matkailualan blogit

4 kommenttia:

 1. Kiitos lukuvinkistä! Meni oitis hankintaan, tosin kirjaston kautta. Olikin jo korkea aika hieman parantaa Turun AMK:n kirjaston valikoimaa :D

  VastaaPoista
 2. Hei, selvitän myös tuon uuden kirjan käsiini. Innostuin elämysklubin jutusta ja Rovaniemen alustuksista. Olen se hullu yrittäjä s-postistasi helmikuun alkupuolella. Koitan toimia Lapin mökkirumbassa vähän vastavirtaan ja tarjota valikoidulle asiakasryhmälle mietittyä tuotetta, liikeideani mukaan valikoitujen yhteistyökumppanien kera. Mielestäni olen haistanut heikon siganaalin ja erikoistunut erottuakseni. Viimeikojen tapahtumat tukevat näkyäni ja kuvittelen olevani oikeassa suunnassa, ehkä hiukan edellä aikaani tai sitten kokonaan hukassa. Kuitenkin kova kiinnostus oppia lisää ja kehittyä, pelaan omilla rahoillani ja koitan ohittaa keskusvaraamojen yhdenkoon sukkahousutouhun.

  VastaaPoista
 3. Juttu mihin "anonyymi" viittaa löytyy osoitteesta http://elamysklubi.blogspot.com/2009/02/kvartaalitaloudesta-homppaan.html

  Jo toinen kerta viikon sisällä kun törmään yhdenkoon sukkahousut kielikuvaan, pidän siitä!

  VastaaPoista
 4. Moi Ilkka, ja kiitos lukuvinkistä. Haen kirjan heti tauolla tuosta Haaga-Helian kirjastosta, niitä näytti olevan 11 kpl hyllyssä. Vilkaisen, jos opuksesta löytyy lisättävää opinnäytetyöhön, joka on siis tänään menossa tarkastukseen. Kasassa on 99 sivua. Työllä ei ole vielä lopullista nimeä, mutta aiheena on matkailupalvelun tuotteistaminen ja tuotekehitys venäläisille matkustajille. Tässä tuli nyt samalla suoritettua luennon tehtävä kommentoida blogia.

  VastaaPoista