Sähköposti tapetaan tänään - Google Wave ja matkailu

Sähköposti tapetaan tänään. Tänään julkaistaan kauan odotettu Google Wave, joka tulee uudistamaan internet-viestinnän lopullisesti ja lopettaa sähköpostien lähettelyn kokonaan.

Koska olen varma, että suurin osa blogini kohderyhmään kuuluvista eivät ole ikinä aiheesta edes kuulleet, päätin kirjoittaa siitä lyhyen esittelyn näin tuomiopäivän aattona yöpuhteeksi.

Google Wave eli Google Veivi on Googlen tänään (30.9.2009) rajoitetulle käyttäjäjoukolle avaama palvelu. Google Wave on suunniteltu ottamaan sosiaalinen media ja netissä tapahtuva ihmisten välinen viestintä kerralla haltuun yhdistämällä mm. sähköposti, erilaiset pikaviestimet, bloggaus, mikrobloggaus, kartat, mobiilin ja wikin.

Palvelulla on kaksi eri mahdollista kohtaloa:

a) Se mullistaa kaiken - kaiken
b) Se kuolee hiljaa pois

Miten Google Wavea voisi sitten matkailussa hyödyntää? - Mistä minä voisin tietää? Itse odotan edelleen kiltisti kutsua Googlelta päästä käyttämään palvelua. Mikä on, missä kutsu viipyy? Ettekö te tiedä kuka minä olen?

Materiaalia Google Wavesta:

**************************************************

Pysy ajan hermolla - tilaa blogini syöte välittömästi!


Pysy vielä paremmin ajan hermolla - seuraa minua Twitterissä
*
*

6 kommenttia:

 1. Perinteisessä meilissä on se hyvä puoli, että se perustuu avoimiin standardeihin eikä sen käyttö riipu yhdestä toimittajasta. Veivin ominaisuudet ovat kyllä näyttäviä, mutta ainakin ammatillisessä viestinnässä luulisin että meilin henki pihisee vielä todella pitkään. Eli jäljelle jää se toinen vaihtoehto? :)

  VastaaPoista
 2. Silloin tällöin jopa Google epäonnistuu. Itse olen oikeasti sitä mieltä, että tavalla tai toisella sähköposti sellaisena kuin me sen tänään tunnemme kuolee jossakin vaiheessa. Se elää palveluna jo vanhuuden päiviä eikä enää kykene suuriin muutoksiin.

  VastaaPoista
 3. En ollut kuullutkaan tästä ja mielenkiintoni heräsi heti. Linkkeihin tutustuessani tosin huomasi, että saa tätä vielä odottaa käytettävyyden, toimivuuden ja toimintojen puolesta. Jos tämä "weivaus" ottaa edes yleistyäkseen. Pakkohan sähköpostin on joskus jonkin korvattava.

  IT- ja mediauutiset:
  http://kookas.fi/news/76

  VastaaPoista
 4. Miten olet Jaffa selvinnyt kuulematta? Hyvin tehty;)

  VastaaPoista
 5. Suurta läpimurtoa tuo Wave ei ole vielä vuodessa tehnyt (ainakaan Kotkaan asti ulottuvaa). Miten luulette, että sen käy tulevaisuudessa vai onko naula lyöty jo arkkuun, kun ei ottanut heti tuulta alleen?

  VastaaPoista
 6. Palvelu on virallisesti lopetettu, mutta sen ominaisuuksia tullaan varmasti hyödyntämään myös jatkossa muissa palveluissa. Onneksi laitoin ennusteeseeni myös tuon b)-vaihtoehdon.

  VastaaPoista