Suomen matkailun, vapaa-ajan ja elämystalouden 10 parasta internet-markkinointia

Lukijani pyynnöstä, listaan tässä postauksessa tämän hetken parhaat matkailun Internet-markkinoinnin esimerkit Suomesta.

Kuva: Janne Ruuttunen

Parhaat Suomen matkailun Internet-markkinoinnit satunnaisesssa järjestyksessä:

Top 10

1. Herrankukkaron Perjantaireseptit sekä muu Internet-markkinointi

Vuodesta 2004 asti kulinaristeja koskettanut reseptiblogi. Yhdistettynä www-sivuilta löytyviin referensseihin, jotka ovat omiaan kasvattamaan paikan luotettavuutta sekä hyvän asiakaspalvelun takaavaan Lyyti-järjestelmään Herrankukkaro on omassa luokassaan matkailun B2B-markkinoinnissa

2. 9 Months of Snow

Flatlight Filmsin järkyttävän hieno video ja sen traileri on omaa luokkaansa tiukalle kohderyhmälle suunnatusta matkailuvideosta. Yhdistettynä hienoon lanseerauskampanjaan ja erittäin hyvään videon levitykseen ei voi muuta kuin ylistää tätä Rukan ja Pyhän videoprojektia.

3. RR-rallyteamin myyntivideot

Tämän tiimin nousu matkailumarkkinoinnin kärkeen on ällistyttänyt meidät kaikki. Videon merkitys on ollut suuri ennen kaikkea myynnin apuvälineenä. Kun asiakas on videon nähnyt, ei hänelle tarvitse enää yrittää selittää miten hienoa rallisimulaattorilla ajo on!

4. Helsingin Boulderkeskuksen blogi

Helsingin Boulderkeskus on hyödyntänyt erittäin ansiokkaasti blogiaan uuden keskuksensa lanseeramisessa. Blogiin tutustuttua nousee esiin vain yksi ajatus kaikille kiipeilyn harrastajille: kunpa se jo avautuisi!

5. MEK:in VisitFinlandTutorials -videot

Joillekin kenties hieman yllättäen nostan viiden parhaan suomalaisen matkailun ja vapaa-ajan internet-markkinoinnin esimerkin joukkoon Matkailun edistämiskeskuksen. Heidän uudet screencast tekniikalla tehdyt tutorial-videot, joissa opetetaan matkailuväelle maaportaalin sisällöntuotantoa ovat erittäin hieno osoitus internetin mahdollisuuksista asiakaspalveluvälineenä.

6.-10.

Koska edes minä en pysty seuraamaan kaikkea mitä Suomessa tapahtuu, lähetä minulle oma ehdotuksesi. Saat siis luvalla tyrkyttää vaikka edustamaasi yritystä. Valituille luvassa muutama litra linkkimehua.

Ulkomaiset suosikkini joskus kun siltä tuntuu. Niitä odotellessa muista tilata blogini RSS-syöte.

********************************

Lue myös:

MEK:n visitfiland.com portaali osa 1.

Kuinka hyödynnät videoita matkailumarkkinoinnissa

RSS-syötteen hyödyntäminen markkinoinnissa