Mistä tietoa matkailun sähköisestä liiketoiminnasta? osa 2 - koulut ja opiskelu

Haluaisitko opiskella matkailun sähköistä liiketoimintaa ja internet-markkinointia jossain oppilaitoksessa, mutta et tiedä mistä alan opetusta löytyy?Mielestäni matkailutoimialan sähköisen liiketoiminnan kehittymisen kannalta on elintärkeää, että myös opiskelijat tietävät aiheesta jotain valmistuessaan. Tämän vuoksi päätin muutama vuosi sitten tehdä asialle jotain:

1) Kouluta oppilaitosten opettajat ja muu henkilökunta

Eri oppilaitoksien henkilökunnan tietotaito sähköisestä matkailusta ei ole häävi. Kirjoina käytetään vuosikausia vanhoja teoksia ja erilaisten kurssien sähköisen liiketoiminnan osuudet ovat erittäin suppeita.

Tiedän tämän siitä, että olen kuluneiden vuosien aikana käynyt kouluttamassa useiden oppilaitoksien henkilökuntaa. Tietysti vetämieni oppilaitoksien henkilökunnan sähköisen liiketoiminnan koulutuksien jälkeen on tilanne muuttunut täysin.

2) Vaikuta oppilaitosten kurssitarjontaan

Tässä lista niistä kaikille avoimista oppilaitosten koulutuksista mitä minä tiedän. Koska olen sekaantunut tavalla tai toisella kaikkiin näistä, jätän koulutusohjelmien kehumisen tällä kertaa siihen, että ohimennen mainitsen kaikkien näiden alla olevien opintokokonaisuuksien olevan vallan erinomaisia.

Haaga-Helia

Haaga-Helian Matkailun, vapaa-ajan ja elämystalouden sähköinen liiketoiminta erikoistumisopinnot

Tämä 30-opintopisteen kokonaisuus järjestään vuonna 2011 toisen kerran ensimmäisen vuoden menestyksen siivittämänä. HUOM: tämä on ennakkotieto, jota ei ole julkaistu vielä missään muualla. Ota siis tästä mahdollisuudesta kaikki hyöty irti ja ilmoita mahdollisimman pian ohjelmaa koordinoivalle Markus Häyhtiölle (markus.hayhtio miukujamauku haaga-helia.fi) olevasi tästä typerryttävän halvasta erikoistumisopinto-ohjelmasta kiinnostunut. Hän voi tällöin informeerata sinua, kun ohjelman virallinen hakuaika alkaa.

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa Rovaniemellä on alkamassa syksyllä 2010 mielenkiintoinen sähköisen liiketoiminnan koulutuskokonaisuus, johon kuuluu neljä erilaista kurssia sähköisen liiketoiminnan eri osa-alueilta. Tämän kanssa kannattaakin pitää kiirettä, sillä ensimmäisen kurssin ilmoittautuminen loppuu jo 24.9.2010

Itä-Suomen yliopisto - Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta - Matkailun verkkoliiketoiminta

Tätä avoimessa yliopistossa tarjolla olevaa kurssia voi opiskella melko luonnollisesti - verkossa. 5 nopan kurssia vetää Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitoksen Outi-Maaria Palo-Oja joka on ottanut kurssin vedon ansiokkaasti Pellervo Kokkosen ja minun jälkeeni.

Jos tiedät muista isommista opinnoista, jotka ovat kaikille avoimia ilmoita minulle siitä sivun kommenttitoiminnolla. Pakkohan niitä on muitakin olla!


********************************************

Mistä tietoa matkailun sähköisestä liiketoiminnassa aiemmin ilmestyneet:

Osa 1. seminaarit