Tee edes nämä 10 juttua - osa 5. kotisivujen tehostaminen


Paranna kotisivujasi  - tässä osassa keskitymme helppoon keinoon tehdä kotisivuistasi paremmatTehtävä 5 - kirjoita lisää tekstiä etusivullesi

Kirjoita yrityksesi www-sivujen etusivulle vähintään 1500 merkkiä väleineen sisältävä kuvaus yrityksesi palveluista. Tämä parantaa kotisivujasi kahdella eri tavalla:


  1. Sivullesi tulijat ymmärtävät heti mitä tarjoat ja missä toimit 
  2. Hakukoneet pitävät sivuistasi entistä enemmän


Noudata seuraavia ohjeita:  


  1. Muotoile etusivun pääotsikko kuvaavaksi. Esimerkiksi erittäin yleinen"Tervetuloa kotisivuillemme" ei kerro kävijälle kovinkaan paljon mitä tarjoat, kun taas "Vuokrahuviloita järvenrannalla Kuusamossa Rukan lähellä" kertoon kaiken tarvittavan. Noudata samaa mallia myös väliotsikoissa. En missään nimessä myöskään suosita käyttämään erillistä kielivalintasivua etusivuna, sillä silloin tärkeimmällä sivullasi ei ole mitään sisältöä. 
  2. Kerro mitä palveluita tarjoatte ja missä toimitte mahdollisimman selkeästi. Eli älä sano: "Uskomattomia elämyksiä talvenihmemaassa" vaan "Ohjattuja lumikenkäretkiä Rukan ja Riisitunturin tykkylumisissa metsissä"  
  3. Kerro myös mahdollisista lisäpalveluista eli "Tarjoamme myös kanoottien vuokrauksen lisäksi kyytipalveluita Oulangan kansallispuiston alueella eli esimerkiksi kanoottien vientiä tai noutoa Oulanka-, Kitka- ja Kuusinkijoelta tai Iijoen latvavesiltä.  
  4. Huolehdithan samalla siitä, että joka sivulta (myös etusivulta) löytyy helposti se kuinka teihin voi ottaa yhteyttä.
  5. Muistathan päivittää etusivuasi vähintään muutamaan kertaan vuodessa, sillä näin kävijät ja hakukoneet pitävät sivuistasi jatkossakin.


Gurutehtävä:


Kirjoita lisää tekstiä saman mallin mukaisesti myös muille www-sivuillesi. Etenkin yrityksen tuotteita ja palveluita kuvaavat tekstit tuppaavat olemaan liian lyhyet suuressa osassa nettissivuja. Lyhyillä tuotekuvauksilla varmistetaan tehokkaasti, että potentiaaliset asiakkaat eivät löydä tuotteitanne hakukoneista. Kaikkein pahinta on suoraan leikata ja liimata tuotteiden kuvaukset esim. maahantuojan sivuilta.

Jos haluat kehittyä lisää


Haaga-Heliassa on alkamassa suunittelemani minun ja muiden matkailun sähköisen liiketoiminnan huippuosaajien luotsaama suosittu Matkailun, vapaa-ajan ja elämystalouden sähköisen liiketoiminnan erikoistumisopinnot. 30 opintopisteen mielenkiintoinen kokonaisuus maksaa vain 250 euroa hengeltä. Hakuaika loppuu pian. Hae heti mukaan! 


Tähän mennessä "Tee edes nämä 10 juttua" -sarjassa ilmestyneet 


Osa 1 Internetmarkkinoinnin perusteet sarjan esittely ja valmistelutehtävä
Osa 2 viiden linkin hankkiminen 
Osa 3 Google tunnusten hankkiminen
Osa 4 Laita yrityksesi Googlen kartalle