Opas konsultille

Oma työtilanteeni on oikein mukava. Koska tiedän, että kaikilla konsulteilla ja kouluttajilla ei ole sama tilanne tällä hetkellä, päätin hieman auttaa. Tässä muutama ohje mittaamattoman suuresta tietovarannostani kollegoilleni ympäri Suomen.
Ohjeet ovat erittäin yksinkertaisia, mutta en voi olla ihmettelemättä, miksi saan kerta toisensa perään näistä asioista asiakkailtani kehuja. Asiaa selviteltyäni olen tullut siihen lopputulokseen, että kaikki eivät noudata edes näitä kolmea itsestään selvää ohjetta.

1) Valmistaudu tapaamiseen tai koulutukseen


Olen saanut asiakkailtani kiitoksia jopa  siitä, että olen etukäteen käynyt asiakkaan kotisivuilla ja jopa ottanut niistä esimerkkejä esitykseeni. Mitä helvettiä? Eivätkö kaikki muka tee näin? No toisaalta on paljon helpompi käyttää samoja setteja vuosi toisensa perään. Eihän ne asiat siitä mihinkään muutu.

2) Kirjoita muistio


On todella siistiä istua asiakkaan kanssa ja vissuilla päivän tai parin verran. Tästä vissuilusta ja suunnittelusta ei ole mitään hyötyä ellei joku kirjoita upeita ajatuksianne talteen. Se joku on sinä. Hyvään asiakaskäyntiin kuuluu  päivän tulosten kirjaaminen, niiden muokkaus järjestelmälliseen muotoon ja asiakkaalle toimittaminen.

3) Pidä sovitut aikataulut


Jos olet sopinut lähettäväsi suunnitelman tai raportin asiakkaalle perjantaina 16.3.2013 pidä huoli, että sen silloin myös lähetät. Vinkiksi aikataulujen pitävyyteen voisin antaa neuvon, että jos jo tiedät etukäteen, ettet pysty lupaamaasi aikataulua pitämään siirrä deadline reilusti viikolla heti alusta alkaen eteenpäin.

****************************************************

Lue myös nämä