Parhaimmat maaportaalitSuomeen on tulossa sitten oma hieno uusi maaportaali MEK:in hallittavaksi. Jos et tiedä mitä MEK tarkoittaa niin ei se haittaa, joko et toimi matkailualalla tai olet yksi niistä harvoista, jotka ovat järjestelmällisesti päättäneet uskoa, että on muitakin tapoja markkinoida matkailutuotteitaan, kuin tehdä se MEK:in kautta. Lue siis ihan rohkeasti vain eteenpäin.

Tässä ovat siis ne maaportaalit, joita itse pidän parhaina:

Etelä-Korea


Etelä-Korea on yksi sähköisen markkinoinnin edelläkävijöistä. Sivut ovat kattavuudessaan, ominaisuuksien määrässään ja ulkoasultaan hengästyttävät.

Vaikkakin sivut vaikuttavat länsimaiselle käyttäjälle sekavilta, ovat ne helppokäyttöiset. Palvelua julkaistaan 11 eri kielellä ja niissä kaikissa on lähes saman verran sisältöä, myöskään meillä yleistä perisyntiä eli monikielisyytä ei esiinny. Itse suunnittelen parhaillaan tutustumismatkaa tähän sähköisen matkailumarkkinoinnin mekkaan. Yli 100 miljoonaa kävijää!

www.tour2korea.com

Irlanti

Irlannissa on 3 erilaista enemmän tai vähemmän viralliseksi maaportaaliksi pyrkivää sivustoa:

www.goireland.com
www.tourismireland.com
www.ireland.travel.ie

Palveluista kaikki ovat hyviä ja ne sisältävät varaustoiminnot sekä paljon muita hyviä ominaisuuksia. Näistä palveluista suosituin on pienimmällä markkinointibudjetilla toimiva www.goireland.com, sillä se panostaa kaikista eniten hakukoneoptimointiin, kun taas www.tourismireland.com panostaa ennen kaikkea printtimarkkinointiin.

Tämä on jälleen kerran oiva osoitus hakukonemarkkinoinnin tehokkuudesta verrattuna muihin markkinointikeinoihin, jos tarkoituksena on maksimoida kohdistettujen kävijöiden määrä.

Uusi-Seelanti

Yksinkertaisista elementeistä koottu erittäin näyttävä ja helppokäyttöinen verkkopalvelu, jossa hienosti toteutettu matkan ja tapahtuman suunnittelupalvelu. Palvelu on osoitus siitä, että hyviä palveluita saa aikaan myös ilman varausmahdollisuutta, dynaamista paketointia tai yhteisöllisiä toiminnallisuuksia.

www.newzealand.com/travel

Australia

Australian uudet sivut ovat mageet! Surffaa itse. Voisiko jopa sanoa, että nämä www-sivut ovat elämykselliset?

www.australia.com

Otan mielelläni vastaan ehdotuksia muista hyvistä sivuista. Mielenkiintoista muuten, että usein kaupungeilla on parempia matkailusivuja kuin mailla ja alueilla. Kenties niillä on hyvien sivujen luomiseen ja ylläpitoon tarvittavaa pääomaa sekä loistavien verkkosivujen laatimiseen vaadittavaa joustavuutta?

***********************************************************************

Lue myös:

Näin hyödynnät MEKin maaportaalia

Sosiaaliset mediat matkailussa

Kestävä matkailu on seuraava suuri trendi


0 kommenttia:

Lähetä kommentti