Matkailun sähköisen liiketoiminnan koulutus Suomessa


On todella mahtavaa, että Dimitrios Buhaliksen kirja Etourism: Information Technology for Strategic Tourism Management on otettu hyvin vastaan oppilaitoksissamme. Se näyttää nimittäin olevan kurssikirjana suurimmassa osassa matkailun sähköistä liiketoimintaa käsittelevissä kursseissa.

Yhtään enempää Buhaliksen opusta tällä kertaa kritisoimatta haluaisin muistuttaa, että ko. kirja on kirjoitettu jo vuonna 2002.

Kaikkien tätä blogia lukevien on varsin helppo ymmärtää, että 7 vuodessa on ihan pikkasen ehtinyt vettä virrata Donissa.

Mielestäni matkailutoimialan kannalta olisi elintärkeää saada matkailun sähköisen liiketoiminnan koulutusta kehitettyä. Siksi toiminkin jatkuvasti useissa eri hankkeissa, joissa kehitetään matkailun sähköisen liiketoiminnan koulutusta ja tutkimusta Suomessa.

Uusin tulos toiminnasta on Haaga-Heliassa tammikuussa 2010 ensimmäistä kertaa alkava Matkailun, vapaa-ajan ja elämystalouden sähköisen liiketoiminnan erikoistumisopinnot.

Opettajina 30 opintopisteen kokonaisuudessa toimivat Suomen johtavat alan ammattilaiset, kuten Kirsi Mikkola, Kristian Sievers, Jussi Koivusaari, Sanna Tarssanen sekä tietysti minä.

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään opisto- tai ammattikorkeakoulututkintoa sekä työkokemusta alan myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Opinnot sisältävät etäopiskelupäiviä, verkkotehtäviä sekä lähiopetusta.

Hinta vuoden kestäviin erikoistumisopintoihin on typerryttävä: 168 euroa.

Mitä enää emmit tutustu ohjelmaan ja hae.

Ed. 10.12.2009 hakuaikaa jatkettu 8.1.2010 asti yleisön pyynnöstä. Ensimmäiset hyväksytyt saaneet hyväksymisilmoituksen eilen.

*************************************

Lue myös nämä:

Matkailu markkinoinnin opiskelu

Kuka osaa matkailumarkkinointia?


Matkailun kehitys