Twitter seminaareissa

Sähköiset kommentoinnit ja kyselyt seminaarissa 

Viime viikolla järjestettiin eTourism-seminaari. Seminaarissa oli käytössä seinällä esittäjän kalvojen vieressä näkyvä Twitter-syöte, kuten nykyään on useissa seminaareissa tapana.Tämän lisäksi tälle seinälle pystyi syöttämään kommentteja tai kysymyksiä myös tekstiviestinä tai käyttämällä ns. shoutboxia eli kirjoittamalla kommenttinsa verkkosivuilla olevaan lomakkeeseen.

Nämä toiminnot ja niiden esittämisen mahdollistavan teknologian oli tehnyt Joensuulainen Travelneer Ky. Voit tutustua palveluun osoitteessa www.ewall.fi

Olin itse seminaarin aikana monitoroimassa eWallia sekä näyttämässä yleisölle verkkosivuja, jotka liittyivät puhujien esitykseen tavalla tai toisella. Lisäksi esitin taululla välillä erilaista tutkimustietoa, jotka joko tukivat tai eivät tukeneet puhujien lausuntoja.

Vaikka keskustelu oli koko päivän aikana seinällä erittäin aktiivista, en voinut olla päivän jälkeen ajattelematta asiaa mihin toivoisin myös teiltä, armaat lukijani, kommentteja.

Lisäarvoa?

Tuovatko erilaiset sähköiset kommentointi- ja kysymysmahdollisuudet seminaareihin mitään lisäarvoa?
Itse lähden tätäkin kysymystä purkamaan asiakkaan, tässä tapauksessa seminaarikävijän tavoitteista:

  • Jos olen kuuntelemassa seminaarissa jotain tiettyä esiintyjää, ovat ylimääräiset virikkeet usein melko turhia ja ne saattavat jopa häiritä minua. Mutta toisaalta, jos olen jostain asiasta erittäin kiinnostunut ja esiintyjä tuo asiansa hyvin esille, pystyn kyllä esitystä hyvin seuraamaan.
  • Jos taas olen paikalla verkostoituakseni ovat sosiaalisen median toiminnot erittäin hyödyllisiä, sillä sähköinen verkostoituminen on nykypäivänä lähes yhtä tärkeää kuin oikeassa elämässä tapahtuva.
  • Jos taas en oikein itsekään tiedä, miksi olen seminaarin tullut eikä minua oikein edes sen esiintyjät kiinnosta, saatan saada lisävirikettä päivääni seuraamalla ja osallistumalla seminaarin ympärillä velloviin sähköisiin keskusteluihin.

Eli olen siis tullut siihen lopputulokseen, että olkoon tavoitteeni seminaarissa mikä hyvänsä, ovat erilaiset seminaareja elävöittävät lisäelementit paikallaan. Mutta vain silloin, jos ne toimivat. Ja tällä kertaa ne toimivat, olinhan itse puikoissa.

Olisi hienoa kuulla muilta paikalla olijoilta tai muilta joskus seminaareissa istuneilta kommentteja mietteisiini.

********************************************

Tutustu myös: