Linkki jota markkinointikonsultin ei pitäisi paljastaa eli näin teet markkinointisuunnitelman


Suuri osa markkinoinnin ammattilaisista ei ole koskaan tehnyt oikeaa markkinointisuunnitelmaa. Osa ei sitä itsenäisesti edes osaisi tehdä.

Olen kuullut kymmenittäin hienolta kuulostavia selityksiä, miksi markkinointisuunnitelmaa ei ole tehty, mutta niistä yksikään ei ole ollut kriittistä tarkastelua kestävä.

Lisäksi monessa yrityksessä tehdään markkinointisuunnitelma vain ja ainoastaan yrityksen hallitusta, rahoittajaa tms. varten. Tuota markkinointisuunnitelmaa ei kuitenkaan ikuna käytetä hyväksi yrityksen todellisessa toiminnassa.

Jospa kuitenkin tekisit kerrankin oikean markkinointisuunnitelman? Se säästäisi suunnattomasti aikaasi ja muita resursseja tulevaisuudessa.

Opetushallituksen mainiosta edu.fi verkkopalvelusta löytyy aivan liian hyvä materiaali jätettäväksi pelkästään opiskelijoiden käyttöön.

Sivuilla tumpeloinkin markkinointipäällikkö oppii nykyaikaisen markkinointisuunnitelman teon.

http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/markkinointisuunnitelma/index.html

Jos olet todella kiireinen (lue laiska) seuraa vain sivun alinta linkkiä. Muuten voi käydä niin, etttä joudut lukemaan sivukaupalla turhaa akateemista pölinää, joka on työelämässä aivan turhaa, eikö olekin?

Tiedän, tiedän! Sivuilla esitetyssä mallissa on paljon puutteita ja korjattavaa, mutta se onkin tarkoitettu omien pohdintojenne pohjaksi. Työssä on se paha puoli, että siinä pitää välillä itsekin tehdä töitä.

"Jos ette itse tiedä minne olette menossa, miten asiakkaanne voivat sen tietää?"
- Kauppinen 2004

4 kommenttia:

 1. Täytyypä todeta, että kiitos! Olen jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi tehdä hieman parempia suunnitelmia (lue: selvempiä) erilaisiin projekteihin. Ei kuitenkaan ole tullut vastaan (en ole siis kerennyt edes etsiä) mitään hyvää materiaalia. Nyt itseä niskasta kiinni ja tutkimaan ->

  VastaaPoista
 2. Ollapa hyvä Marko näin hieman jälkikäteen. Tilastoista päätellen moni muukin on artikkelista löytänyt itselleen helpotusta ja näistä kaikista kävijöistä vain sinä olet vaivautunut kiittämään.

  VastaaPoista
 3. Moi Ilkka
  Edun sivu ei pelaa??

  VastaaPoista