Mikä on Google Travel?

Minua on vaivannut viime aikoina kysymys siitä, mitä Google aikoo tehdä yhdellä maailman suurimmista teollisuudenaloista eli matkailussa? Siis mikä tulee olemaan Google Matkailu -palvelu?

Aiheesta velloo Internetissä iso kasa huhuja ja spekulaatioita. Kannan täten korteni kekoon ja osallistun tähän tärkeään spekulointiin Google Travel -palvelusta. Tähänkin aiheeseen pääsen tarttumaan jälleen kerran ensimmäisenä suomalaisena blogina. Myönnän tosin auliisti, että kilpailijoita minulla ei matkailualalla ole kovinkaan monta.

Mielestäni vaihtoehtoja on kolme, jotka saattavat toteutua myös yhdessä. Tulevaisuus osoittakoon, että olen väärässä:

1. Googlen My World sekä Froogle yhdistetään valtavaksi Troogle tms. palveluksi.
2. Google ostaa jonkun erittäin ison nykyisen pelurin kuten Orbitzin ja penetroituu tämän kautta matkailualalle kerralla toden teolla.
3. Orgaanisiin hakutuloksiin yhdistetään erilaisia matkahakuja, kuten lentohintoja. (tämä ei oikeastaan ole edes arvaus vaan jo todellisuutta Yhdysvalloissa)

Kuva sivulta http://battellemedia.com/archives/001964.php

On kuitenkin luultavaa, että vastaus kysymykseen tulee olemaan 4. Jotain aivan muuta

Melko varmaa kuitenkin on, että jotain tulee joskus tapahtumaan. Oma arvioni on, että vuoden 2008 aikana domain travel.google.com tulee aktivoitumaan tavalla tai toisella.

Toisaalta...

Google kerää jo tällä hetkellä erittäin suuret tulot matkailualalta varsinkin erilaisilta välittäjäsivustoilta hakukonemainonnan avulla. Miksi siis lähteä tätä toimintaa häiritsemään?

Mielenkiinnolla odottaen,

Ilkka

ed. 23.2.2008 klo 12.42 iso kasa kirjoitusvirheitä

2 kommenttia:

  1. Heh, ok ma markkinoin jo nyt omaa sivustoani http://www.xtremesafaris.com mika nyt aluksi keskittyy Afrikkaan mut lahitulevaisuudessa Intiaan myos -ja kiitos naista linkeista.

    Muuten sosiaaliset verkot ovat myos aika hyva markkinakanava. Mulla on Facebook-ryhman kautta tullut tilauksia.

    VastaaPoista
  2. Sangen mielenkiintoista, mutta mitenkähän tämä liittyy Google Traveliin?

    VastaaPoista