Mökin kotisivut ilmaiseksi


Näin teet ilmaiset kotisivut mökillesi 4 tunnissa

Olen nähnyt paljon surkeita matkailun kotisivuja. Kenties surkeimmat ovat kuitenkin yleensä vuokramökkien www-sivuja. Se kun ei taida olla oikeaa businesta, niin ei niiden markkinointiinkaan kannata uhrata rahaa. Eikö niin?

Seuraamalla näitä ohjeita voit itse tehdä ihan kelpo sivut mökeillesi ihan ilmaiseksi. Lisäksi saat ilmaisen loistavan sähköpostin verkosivujesi osoitteeseen (unohda siis vihdoinkin ne pp.inet.fi -osoitteet) sekä monia muita mukavia palveluita.

Tarvitset:

Vähintään 10 valokuvaa mökistäsi. Älä vaan palkkaa ammattilaista ottamaan kuvia, sillä sehän maksaa maltaita vaan näpsi itse omalla digikamerallasi kuvat. Kannattaa kuitenkin ottaa kuvia myös sisätiloista sekä ulkoapäin eri vuodenaikoina. Muista ennen kuvien ottoa siivota mökki ja sen piha-alueet.

Luottokortin. Homma ei valitettavasti ole täysin ilmaista. Joudut pulittamaan 10 euron kiskurihinnan mökkisi www-osoitteen eli domainin käytöstä vuodessa.

1 pullo kallista konjakkia

Kello ajanottamiseksi

1. tunti

Etsi mahdollisimman monen mökin kotisivut ja laita muistiin ne jotka ovat sinusta hyviä.

Mene osoitteeseen https://www.google.com/a/ ja klikkaa kohtaa "pienyritys" ja ota käyttöösi ilmainen standardi-versio.

ED. 29.1.2009. Google ei ota enää uusia käyttäjiä Page Creator -ohjelmaansa. Katso vaihtoehtoiset ohjelmat artikkelistani ilmaiset kotisivut.

Osta itsellesi sinulle sopiva verkkotunnus kohdasta "Haluan ostaa verkkotunnuksen nimen" Jos haluat ehdottomasti .fi päätteen mene osoitteeseen https://domain.ficora.fi/ja osta osoite sieltä, mutta silloin tämä kuvio menee monimutkaisemmaksi, enkä jaksa sitä selittää.

Seuraa palvelun ohjeita ja maksa haluamasi verkkotunnus

Mene osoitteeseen start.mökindomain.com ja valitse sieltä kohta "Hallitse tätä verkkotunnusta"

Seuraavaksi avaa sähköposti uudella osoitteellasi. Voit määrittää myös useampia osoitteita kuten etunimi.sukunimi@mökindomain ja varaukset@mökindomain.com.

2.-3. tunti

Valitse kotisivusi hallinnasta seuraavaksi "Web Pages" ja seuraa ohjeita sivujen pystyyn laittamiseksi. Pahoittelut, että ohjelma on vain englanniksi. Suomeksi tätä palvelua ei ole vielä olemassa.

Ensin kannattaa valita sinua miellyttävä ulkoasu valmiista malleista eli templateista sekä tarkoituksiisi sopiva palstajako. Vinkkinä mainittakoon, että navigaatio kannattaa laittaa sivuille copy/paste/kopioi/liitä toiminnolla kerralla kuntoon. Suunnittelua auttaa tässä vaiheessa, jos jaksat piirtää sivuistasi paperille rautalankamallin.

Sen jälkeen eikun alat kirjoittamaan tekstiä selvällä suomenkielellä ja kuvia helpolla sisällönhallintajärjestelmällä. Ota mallia sinusta hyviltä vaikuttavilta kotisivuilta.

Kannattaa keksiä sivuille niin paljon sisältöä kuin mahdollista, sillä niin mahdolliset asiakkaat kuin hakukoneet pitävät siitä. Ei haittaa vaikket kaikkea juuri nyt jaksakaan kirjoittaa, voit aina palata muokkaamaan mökkisi kotisivuja myöhemminkin.

Jos et itse osaa, pyydä veljenpoikaasi auttamaan, ne on yleensä melko käteviä. Ohjeita palvelun käyttöön löydät myös osoitteesta http://pages.google.com/-/about.html

4. tunti

Seuraavaksi kannattaa avata Google Analytics -tili näillä samoilla tunnuksilla. Eli mene osoitteeseen http://pages.google.com/-/about.html ja kirjaudu sisään ja seuraa ohjeita. Koodin asetetaan Googlen Page Creatoriin seuraavalla näitä ohjeita. Googlen Analytics -ohjelmalla voit seurata mökkisi kotisivujen kävijämääriä sekä monia muita hyödyllisiä seikkoja.

Tämän jälkeen kannattaa vielä ilmoittautua huvila.net palveluun mökkisi markkinoimiseksi, sillä se on hyvä, edullinen ja toimii. Lisäksi saat sieltä käyttöösi kaupanpäälle oman varauskalenterin, johon kannattaa linkittää suoraan omalta sivultasi mahdollisimman monesta paikkaa.

No eipä siinä muuta, homma valmis. Jos konjakkia on vielä jäljellä, juo loput.

Ai niin, mökkisi kotisivuja pitää ja kannattaa päivittää säännöllisesti. Tämä oli oikeastaan siis vasta ensimmäinen askeleesi Internet-markkinoinnin ihmeelliseen maailmaan. Lisävinkkejä matkailun Internet-markkinoinnista löydät vaikkapa seuraamalla tätä matkailumarkkinointi blogia myös tulevaisuudessa.

--------------------------------------------------------------------------------------------

"Ilmaiset" sarjassa on lisäksi ilmestynyt:

Yrityksen intranet ilmaiseksi

Tapahtuman kotisivut ilmaiseksi

Ilmaiset kotisivukoneet

2 kommenttia:

  1. Tekstissä oleva linkki "ilmaiset kotisivut" ei toimi (http linkissä kahteen kertaan), tosin sivun alalaidassa oleva linkki puolestaan toimii.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomautuksesta Sari. Asia korjattu. Toivottavasti sait artikkelista apua.

    VastaaPoista