Google Alerts - palvelu josta pidän!


Google Alerts on palvelu, joka seuraa määrittelemiäsi termien esiintymistä Internetissä. Se on siis ikään kuin ilmainen mediaseuranta Internetissä.

Palvelun ansiosta löysin mm. tämän seuraavan minua hieman hymyilyttäneen viittauksen erään ilmeisen lahjakkaan opiskelijan blogista:

"jostakin mystisestä syystä aina, kun lähtee etsimään tietoa matkailu palvelujen varausjärjestelmistä, dynaamisesta paketoinnista, ansaintalogiikasta ja muusta aiheeseen liittyvästä, päädyn ensimmäiseksi Ilkka Kauppisen blogiin"

Google Alertsin käyttö on helppoa kuin heinän teko.

1. Mene osoitteeseen www.google.com/alerts

2. Kirjaudu sisään omalla Google -tunnuksellasi. Jos sinulla ei ole jo omaa Google -tiliä, nyt on viimeistään aika luoda se. Google Alertsiin voi kirjautua sisään myös ilman Google -tiliä, mutta sen käyttö on tällöin huomattavan paljon hankalampaa.

3. Määrittele termejä, joita haluat seurata. Tällaisia voivat olla esimerkiksi yrityksesi nimi, yrityksesi www-osoite, tuotteidesi nimet, kilpailijasi nimi, oma nimesi, puolisosi nimi jne... Huomaathan, että voit käyttää myös useamman sanan yhdistelmiä.

4. Muut asetukset:

Type: comprehensive (eli seuraat koko Internetiä)
How often: as it happens (varaudu siihen, että alussa saat paljon ilmoituksia palvelulta)
Deliver to: voit myös tilata tiedot sähköpostiisi, mutta järkevintä olisi tilata ne feedinä eli syötteenä omaan RSS-lukijaasi. Jos et tiedä mikä on syöte, lue artikkelini mikä on RSS-syöte

5. Valmis

Google Alerts palvelua voi hallita myös suoraan Googlen yrityspalvelukeskuksesta, jonka avaamista ja hyödyntämistä käsittelen joku toinen kerta.

Ja muistathan vanhan totuuden: jos jostain syystä satut löytämään Internetistä jotain negatiivista yrityksestä, niin hyvin hoidettu reklamaatio on markkinoinnillisesti parempi, kuin koko kömmähdystä ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Jos haluat tutustua lisää aiheesee, luepa tämä oivallinen artikkeli internetin monitoroinnista ja seurannasta.

******************************************************************

Lue myös:

Matkailun jakelu ja myyntikanavat


Mikä on Google Travel?

Järjestele joukkotapaamiset näppärästi

1 kommentti: