Kuolan matkaopas


Loistavaa RAMK! Hankkeilla voidaan saada aikaan myös todellisia tuloksia. Sen todistaa vastikään ilmestynyt matkaopas Lähelle kauas. Matkaopas Murmanskin alueen eteläosaan, jonka on kirjoittanut Venäjän matkailun elävä legenda Jussi "Jursi" Konttinen.

Kirjassa Jussi esittelee tämän maanpäällisen paratiisin väärällä puolella rajaa omaan hulvattomaan sankarimatkailija tyyliinsä. Kirja on oiva apu omatoimiseen matkustamiseen alueelle, sillä se on täynnä juuri sellaisia käytännön vinkkejä mitä alueella matkailija tarvitsee. Se kertoo myös rehellisesti alueista joihin ei kannata syystä tai toisesta mennä.

Kirja soveltuu myös erinomaiseksi nojatuolimatkalaisen viihteeksi, sillä niin vauhdikasta on Jussin ja kumppaneiden meno pitkin Kuolan niemimaan sopukoita.

Teos esittelee muun muassa hiihtoa ja laskettelua Hiipinässä, Luujärvellä sekä Kirovskin alueella. Lisäksi siinä harrastetaan laskuvesipyöräilyä, bongataan karhuja, vaelletaan pitkin alueen lukuisia tuntureita, moottorikelkkaillaan pitkin tundraa, kalastetaan sekä melotaan pitkin Kuolan jokia, kulttuuria ja historiaa kuitenkaan unohtamatta.

Ja mikä parasta: kirjan on ladattavissa ilmaiseksi RAMK:n sivuilta, joko suomeksi tai englanniksi.

Ne jotka päättävät tämän postauksen perusteella tutustua teokseen, huomannevat pian, että olen myös itse osallistunut ko. teoksen valmisteluun omalla pienellä panoksellani. Se ei kuitenkaan ole syy näihin ylisanoihin, vaan se, että a) teos on mestarillinen b) soisin kaikkien suomalaisten tutustuvan tähän upeaan rajantakaiseen alueeseen.

Heittäkää siis jo vihdoinkin ne iänikuiset ennakkoluulonne romukoppaan ja rohkeasti Venäjän matkailuun tutustumaan!

Loppuun vielä pakollinen footeri, mutta älä anna sen masentaa sinua:

Kirja on tuotettu EU:n rahoittamassa Interreg-Tacis yhteishankkeessa LapKola 2 - Rajat ylittävän matkailuelinkeinon kehittäminen Lapissa ja Etelä-Kuolan alueella.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti