Mitä ovat avainsanalinkit?

Kuten tiedätte ovat verkkosivujen linkit kenties tärkeimmät elementit hakukoneoptimoinnissa. Erityisen tehokasta on, jos linkit saadaan sidottua sivua tai palvelua kuvaavaan avainsanaan.

Olen koittanut opettaa mitä tarkoittaa avainsanalinkki, mutta olen huomannut, että en ole siinä oikein onnistunut. Syytä tähän voi etsiä joko koulutettavista tai katsomalla peiliin.


Esimerkkejä avainsanalinkeistä


1) Avainsanalinkki muilta sivuilta sinun sivuillesi

Jos pystyt vaikuttamaan siihen, miten sivuillesi linkitetään, pyydä se aina seuraavasti:

Tolkullista tekstiä kirjoittava freelance-toimittaja Rovaniemeltä sai juuri tässä itselleen arvokkaan linkin. Kuten sai myös matkailun vihreitä arvoja sertifioiva Green Tourism of Finland.

On järkevää yrittää pyytää linkkejä myös muille kuin etusivullesi. Huomaa, että minä itse ulospäin linkittäjänä en tästä oikeastaan suuremmin hyötynyt (hakukoneoptimoinnissa).

2) Avainsanalinkki omien sivujen sisällä

Hakukoneille on tärkeää osoittaa myös sivujen sisällä mistä löytyy hyvää sisältöä. Älä siis enää käytä linkkejä "Lue lisää tästä" tai "Klikkaa tätä" vaan liitä linkki osaksi tekstiä. Se on myös lukijaystävällistä, kuten alla olevasta esimerkistä huomaat.

Blogistani löydät monia hyödyllisiä artikkeleita, voit mm. oppia kuinka hankit Google-tilin.

3) Avainsanalinkki sivuiltasi muille sivuille

Kun linkität muiden sivuille, voit myös käyttää avainsanalinkkejä. Et tosin tästä kovinkaan paljon hyödy hakukoneoptimoinnissa, mutta teetpähän ainakin jonkun onnelliseksi. Kuten minä nyt: hauen ja kuhan kalastus Mankalassa,

Tee näin kasvaattaksesi sivujesi hakukoneystävällisyyttä


1) Hanki itsellesi avainsanalinkkejä muilta sivuilta omille sivuillesi

2) Linkitä sivujesi sisällä jatkossa avainsanalinkeillä

-------------------------

Lue myös

Näin hankit linkkejä kaikkein helpoiten 

Kaikki loput mitä sinun pitää tietää linkeistä