Onko olemassa hyviä matkailualan mobiilisovellutuksia tai mobiilimarkkinointia?


Koko matkailu-it urani ajan olen säännöllisin väliajoin saanut kuulla uusista mullistavista matkailun kännykkäsovellutuksista ja mobiilimarkkinoinnista, jotka mullistavat mobiilin matkailun. Yleensä en kuule niistä tämän jälkeen enää mitään.

Haluan itse uskoa, että vielä jonakin päivänä matkapuhelin on todellinen markkinointimedia, myös matkailualalla.

On helppo ymmärtää kännykän mahdollisuudet matkailukäytössä. On helppoa jopa itse keksiä monia mobiilisovelluksia, jotka auttaisivat matkailijaa lomaelämyksen onnistumisessa. Jossain vaiheessa nämä kaikki upeat ideat typistyvät omaan mahdottomuuteensa. Ohjelmista, jos ne ikinä saadaan valmiiksi, tehdään joko ylettömän vaikeita käyttää tai käyttäjälle täysin hyödyttömiä. Yleensä molempia.

Uutterasta yrittämisestä huolimatta en ole vielä tähän päivään löytänyt Suomesta enkä maailmasta yhtään matkailijaa auttavaa tai viihdyttävää kelvollista kännykkäsovellusta.
Siksi haastankin kaikki mahdolliset blogini lukijat talkoisiin:

Osoita minulle hyvä turistia ilahduttava mobiilisovellus, minä annan sinulle kaksi ilmaista linkkiä Interwebistä palkkioksi.

(edit. PS. Rajaanpa gps-toiminnot ja joukkoliikenne-aikataulutiedotteet pois. Kyse on siis ennen kaikkea matkailijoille tehdyistä sovellutuksista.)


Palkinnot tähän asti:

Hakukoneoptimointia tuloksekkaasti

Majoitus Rokua

6 kommenttia:

 1. Auttaisikohan Google Maps Mobile turistejakin? (Itse en ole päässyt kokeilemaan, koska puhelimeni on antiikkinen.)

  VastaaPoista
 2. Täytyypä testata, suurin hyöty siitä olisi tosin jenkeissä, mistä löytyy sisältöäkin.

  VastaaPoista
 3. Entäpäs "revontulihälytykset" matkailijan kännykkään? Tämähän toimii siis niin, että halukas turisti saa viestin puhelimeen kun taivaalla on nähtävissä revontulia.

  http://www.hightechforum.fi/chtf_1_1_j=373196.htm

  VastaaPoista
 4. Revontulihälytys on yksi parhaimmista tietämistäni kännykkäpalveluista matkailijoille mitä tiedän. Isot propsit vain sen tekijöille, varsinkin kun ottaa huomioon milloin se on tehty.

  En ole listannut sitä tähän, sillä tietääkseni se ei ole enää missään käytössä. Korjatkaa jos olen väärässä.

  Ehdotus oli kuitenkin sen verran hyvä, että ilmoita Karoliina minulle www-osoite, johon haluat minun kahdelta eri sivulta linkittävän.

  VastaaPoista
 5. http://www.rokuanhovi.fi/

  VastaaPoista
 6. Palkintoja taas jaeltu, onko kellään lisää hyviä ehdotuksia?

  VastaaPoista