Uusi yhteisöllinen matkailusivu Suomessa a.k.a. kumppanuus eli affiliatemarkkinointi peruskurssi


Suomi on saanut uuden yhteisöllisen matkailuportaalin. Palvelussa
rantapallo.fi voit lukea ja kommentoida blogityyppisesti kirjoitettuja matkailujuttuja, luoda oman matkablogin tai keskustella
matkailufoorumissa ihan mistä huvittaa.

Helpotukseksi kaikille matkailuyrittäjille voin mainita, että ette tule saamaan yhtään myyntisoittoa tältä sivustolta, sillä sivuilla käytetään ainakin toistaiseksi vain Tradedoublerin mainoksia, joista sivun ylläpitäjä eli TukTuk media saa korvauksen CPC:nä eli Cost-per-Click tai CPA:na eli Cost-per-Action perusteella. Tämä tarkoittaa siis sitä, että maksat vain bannerin tai tekstimainoksen linkin klikkaamisesta tai klikkauksen jälkeen tapahtuneesta toiminnosta eli vaikkapa varauksesta.

Palvelu on siis oikeastaan esimerkki affiliatemarkkinoinnin eli kumppanuusmarkkinoinnin hyödyntämistä. Ideanahan näillä sivuilla on saada kävijöitä hakukoneiden kautta sivuille ja ansaita itse rahaa noiden kävijöiden ohjaamisesta eteenpäin palvelun linkkien avulla.

www.rantapallo.fi palvelu saattaa kuitenkin olla käyttäjälle paljon hyödyllisempi kuin monet muut vastaavat palvelut, jotka tyytyvät sisällössään lähinnä linkittämiseen. Tällaisista esimerkkejä ovat esimerkiksi Kuumat ja Lomamatkailija-palvelut. (sorry en periaatteesta halua linkittää näihin palveluihin, etsi itse googlesta;)

Parhaimmillaan affiliate-sivut ovat erinomaisia paikkoja saada kohderyhmään kuuluvia kiinnostuneita käyttäjiä klikkaamaan yrityksen mainoksia, pahimmillaan täysin turhia välikäsiä kuluttajan ja yrityksen välillä.

Kysymys mikä affiliate-markkinoinnista puhuttaessa nousee useasti esiin on: mikseivät yritykset voisi itse panostaa tehokkaaseen Internet-markkinointiin ja saada kävijät sivuilleen ilman tuota välikättä? Niin, se on hyvä kysymys. Syvällisemmin ajatellen yritys ostaa itse asiassa affiliate-sivulta sivun ylläpitäjän markkinointiosaamista, josta maksaa hänelle palkkion klikkien mukaan.

Palvelu on oiva osoitus myös webin ilmaisten ohjelmistojen käytöstä: Se on rakennettu Wordpress blogiohjelman avulla ja foorumi on tehty phpBB-foorumiohjelmistolla. Ulkonäkö portaaliin on hankittu Derek Punsalan 5thirtyone.com sivuilta. Lisäksi sivuilla on käytetty muutamia muita yleisesti käytössä olevia Wordpressin plugineita ja Googlen Analytics tilastointi ohjelmaa. Tekeekö tämä sivusta kuitenkaan huonomman, ei vaan pikemminkin päinvastoin!

Palvelun tulevaisuus tulee ratkeamaan siinä kuinka paljon sisältöä käyttäjät ja ylläpitäjä jaksavat siihen luoda ja kuinka ahkerasti sivulla olevia mainoksia klikkailla. Samalla se on hyvä testi TukTuk-median hakukoneoptimointi- ja muusta www-markkinointiosaamisesta, sillä ilman kävijöitä palvelun idea ei vain toimi. (tämä on toki totta myös kaikkien muiden www-sivujen osalta, vaikkakin asia liian usein unohdetaan)

Toivon uudelle sivulle onnea ja menestystä. Jälleen kerran tuli todistettua, että suuret jäävät joustavuudessaan pienten jalkoihin. On se muuten kumma, ettei yksikään Suomen parhaista matkailusivuista ei ole suuren yrityksen tekemä tai ylläpitämä.

Ps. Jos olet yrittäjä ja kiinnostuit affiliatemarkkinoinnista ota yhteyttä Tradedoubleriin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti