Matkailu ja videot

Millainen on hyvä matkailua markkinoiva video Internetissä? Eli miten siis hyödyntää videoita matkailumarkkinoinnissa. Nämä kysymykset ovat vaivanneet minua jo pidemmän aikaa.

Olen saanut muodostettua seuraavan listan:

1) Kohderyhmälle sopiva

Niin kuin kaikki muukin markkinointi, videomarkkinointi lähtee kohderyhmästä.


2) Tarina

Videossa pitää olla tarina, joka puhuttelee kohderyhmää.3) Juju

Videossa pitää olla jokin juju, joka ei ole liian helppo tahi vaikea ymmärtää. Ylipäätään siinä pitää olla jokin syy, miksi lähettää tai suositella juuri sitä videota eteenpäin.

Videon pitää olla myös mieleen jäävä eli sen täytyy erottua muista internetin tuhansista videoista.

4) Aitous

Aitous kannattaa. Myöskään videon teknisen tason ei ole välttämättä oltava kovinkaan korkea. Usein kaikkein suosituimmat Internet-videot on kotikonstein tehtyjä tai ainakin ne on lavastettu näyttämään siltä.

5) Integrointi osaksi muuta markkinointia

Videot eivät ole enää mitään muista työkaluista erillisiä markkinointivälineitä. Niitä kannattaa täten käyttää osana muuta markkinointia. Uusimman uutisen mukaan videoita voidaan upottaa jopa sanomalehteen. Videot kannattaa muutenkin aina ladata johonkin suosittuun videopalveluun kuten Youtubeen tai Vimeoon, josta ne on helppo näyttää myös omilla kotisivuilla.

Loppuun vielä kenties onnistunein kotimainen esimerkki matkailutuotteen markkinoinnista Internetissä videon voimalla, joka täyttää lähes kaikki hyvän matkailuvideon merkit:
Mitäs sanot? Ainakin itse haluaisin kokeilla HETI ko. rallisimulaattoria.

*********************************************************

Lue myös nämä:

Matkailuvideokisa

Mobiilimarkkinointia matkailussa

1 kommentti:

  1. Unohtui laittaa listaan vielä kohta 6) Sopiva pituus
    Mikä sitten on sopiva markkinointivideon pituus? Se taas riippuu jälleen kerran kohderyhmästäsi ja sisällöstäsi. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että lyhyesti virsi kaunis.

    VastaaPoista