Matkailun kehittämistä Kamerunissa

Kuten kaikki muutkin matkani, tämänkin vuotinen joulumatkani liittyi työhöni. Tällä kertaa olin benchmarkkaamassa matkailun kehittämistä juuri nyt matkailun kannalta kuumassa destinaatiossa eli Kamerunissa.

Lisää benchmarkkausmatkan tunnelmia Google Plussasta

Tarkemman tarkastelun kohteeksi olin valinnut Nyasoson, sillä olin kuullut sen kukoistavan matkailupisineksen kehittämiseksi oli tehty lukuisia eri projekteja eri rahoittajien avustuksella.

Rahoitus: puistomaksu jokaiselta kävijältä (1,5 EUR), alueellinen kehittämismaksu 0,75 EUR (huom. ei ollut sidottu majoitukseen), majoitus 2,5 EUR, ruokailu 1,5 EUR (ennakkotilaus!) sekä viskipullo kylän päällikölle.

Matkaa ei tehty osana EAKR-projektia, eikä sen rahoittajana ei toiminut EU eikä ESR.

Saavutettavuus: kylään oli vain 200 km kansainväliseltä lentokentältä vastauusittua tietä pitkin. Täten matka sinne lentokentältä kesti vain kaksi päivää, vaati lukuisia Hiace-pakettiautoissa tehtyjä bussimatkoja sekä kaksi tuntia moottoripyöräkuljetusta.

Reitit: luontopolku Mount Kupeen huipulle. Vaatii oman viidakkoveitsen ja oppaan, joka ei eksynyt reitiltä kuin kahdesti ja saapui vain 2,5 tuntia myöhässä.

Nähtävyydet: apinoita (ei nähty, kaikki ammuttu), yksi maailman harvinaisimmista linnuista Mount Kupe Bush-shrike.

Projektihenkilöstö: kylään oli palkattu myös oma matkailukoordinaattori ja matkailujohtaja. He hoisivat työnsä hyvin, vaikka olivatkin juuri nyt kovan työpaineen alla, sillä olihan vuoden huippusesonki juuri käynnistymässä. Kiireestä huolimatta he ehtivät vastaanottaa jokaisen turistin henkilökohtaisesti. Matkailijamäärät alueella olivat kuitenkin rajussa nousussa. Tänä vuonna paikalle odotettiin jopa 150 turistia!

Matkan opetus

Ehkäpä parjaan välillä hieman turhaan Suomea tehottomasta matkailunkehittämisestä ja erilaisista projekteista.


Ainutlaatuinen tilaisuus ilkkumiseen tai ilmaiseen konsultaatioon

Huolimatta matkamessuja koskevasta kirjoittelustani yritykseni Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy osallistuu vuoden 2012 Matkamessuille.

Tarjolla mahdollisuus tutustua koko Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:n tiimiin tai tilata heiltä puolen tunnin ilmaisen klinikka-ajan messujen aikana torstaina 19.11.2012.

Ajanvaraukset sähköpostilla suoraan Klinikan Johtajalle (kirsi.mikkola@liiketoiminta.info) tai messujen MeetingPlannerista, johon saat tunnukset messurekisteröitymisen yhteydessä. Ohjeet MeetingPlannerin käyttöön löydät kotisivuiltamme.

Jos ilmainen konsultointi ei tällä kertaa kiinnosta, tule nyt ainakin moikkaamaan. Klinikkamme löydät Business Travel Forumista osastosta 36 torstaina 19.1.2012.

Lisäksi voit tulla kuuntelemaan Tulevaisuuden matkailuteknologia -paneelia, johon osallistun kello klo 10-10:45

Maistiaisen matkailualueen terveystilanteen kartoitukseen tähtäävästä messutarjouksesta löydät sivuilta www.liiketoiminta.info/messutarjous